GlaxoSmithKline is beste werkgever in België

(tijd) - De Britse farmagroep GlaxoSmithKline (GSK) is verkozen tot de meest aantrekkelijke werkgever in België. Het bedrijf biedt in ons land werk aan ruim 4.400 mensen. Tussen juli en september vorig jaar vroeg het onderzoeksbureau ICMA in opdracht van het uitzendconcern Randstad de mening van 8.000 al dan niet werkende Belgen tussen 18 en 65 jaar.

ICMA probeerde te peilen naar 'de publieke opinie'. Het onderzoek is dus niet gebaseerd op vragenlijsten gericht aan personeelsafdelingen of op de mening van werknemers.

Uit een totaal van 158 Belgische bedrijven met meer dan 1.000 werknemers, kwam GSK als aantrekkelijkste werkgever uit de bus. Twee andere farmabedrijven, het Amerikaanse Pfizer en het Belgische Janssen Pharmaceutica, volgden respectievelijk op twee en drie. De drie bedrijven scoorden goed op de factoren 'loon', 'toekomstperspectieven' en 'interessante jobs'.

ICMA ging na of de factoren die werknemers doen kiezen voor een bepaald bedrijf veranderen. Daaruit blijkt dat de Belgen, in tegenstelling tot drie jaar geleden, een groter belang hechten aan zekerheid. 'Mensen zoeken vandaag vooral bedrijven die werkzekerheid op lange termijn kunnen bieden en financieel gezond zijn', zegt de onderzoeker Jan Verhesen. 'In 2000 stond het hebben van een leuke job op nummer één. In vergelijking met drie jaar geleden zijn de respondenten toleranter.'

Er zijn in België nog andere competities om de 'beste werkgever' van het land te bekronen. Vlerick Leuven Gent Management bijvoorbeeld reikt op 2 maart ook een onderscheiding uit aan de 'De Beste Werkgever 2004'. Deze competitie is een gezamenlijk initiatief van Great Place to Work Europe Institute, het HRM Centre van de Vlerick Leuven Gent Management School en Vacature.. EC

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud