Hoe denkt de werkgever over generatie Y?

Generatie Y is zelfzeker, materialistisch en leergierig. Dat is althans de mening van de werkgevers over hun werknemers jonger dan dertig, blijkt uit een studie van het consultancybedrijf SD Worx.

(belga) Volgens de werkgevers is generatie Y idealistisch en zelfzeker en stellen deze jonge werknemers zich onafhankelijk en egoïstisch op. Ze zijn materialistisch ingesteld, schatten de werkgevers, en hechten dus veel belang aan hun financiële vergoeding en voordelen.

Toch vinden ze het evenwicht tussen werk en privéleven erg belangrijk. Daarom kloppen ze vaak bij hun werkgever aan met vragen over flexibel werken, jobrotatie, thuiswerk en dergelijke. Verantwoordelijkheid in de job en inspraak in het beleid is niet zo'n groot punt voor de nieuwe generatie.

Generatie X (30-44 jaar) daarentegen bestaat volgens de werkgevers uit teamplayers, mensen die aan zelfreflectie doen en die minder egoïstisch zijn. Voor hen is carrière maken een belangrijke factor. Generatie X ziet vooral een uitdaging in het opnemen van verantwoordelijkheid. De financiële vergoeding die daarmee gepaard gaat, speelt wel een rol.

De babyboomers (45+) ten slotte zijn volgens de werkgevers loyaal en respectvol. Ze zijn plichtbewust en hechten veel belang aan structuur in hun werk. Ook belangrijk zijn de erkenning voor hun prestaties, hun relatie met de collega's en verantwoordelijkheid in de job. Doorgroeikansen zijn niet aan de orde voor de oudere generatie werknemers.

SD Worx verwacht dat de grote verschillen tussen babyboomers, X en Y tot een doorgedreven generatiemanagement zal moeten leiden. Nog volgens de studie houdt momenteel 36 procent van de werkgevers in zijn personeelsbeleid al rekening met de generatieverschillen, bij het aanwerven en motiveren. De overgrote meerderheid onderneemt echter nog niets: 37 procent zegt resoluut neen tegen een gefocust HR-beleid, 27 procent wil dat in de toekomst wel gaan doen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud