Internet Bedrijvengids blijft ondernemers aanschrijven

De Internet Bedrijvengids, waartegen een strafrechtelijke procedure loopt wegens inbreuk op de wet op de handelspraktijken, blijft ondernemers en bedrijven brieven sturen om hun gegevens 'gratis' op te nemen in een internetgids. Dat zeggen het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) en ondernemersorganisatie Unizo woensdag. De zaak werd intussen verplaatst naar de rechtbank van Eupen.

(belga) Het NZS en Unizo zeggen nog elke dag dossiers binnen te krijgen. Ze raden aan om niet te betalen. Wie wel betaalde, kan zich nog altijd burgerlijke partij stellen en dat tot de sluiting van de debatten, aldus het NSZ.

Volgens het NSZ wil Internet Bedrijvengids gebruik maken van allerlei procedureregels om de uitspraak zo lang mogelijk uit te stellen en ondertussen nog "zo veel mogelijk geld te ontvangen". Zo vroeg en bekwam een van de verantwoordelijken van Internet Bedrijvengids de doorverwijzing van de zaak naar de correctionele rechtbank van Eupen, aldus het NSZ. De doorverwijzing wordt ook bevestigd door Unizo.

Volgens het NSZ belooft de bvba een gratis opname van de bedrijfsgegevens, maar volgt daarna twee jaar na elkaar een factuur van 870 euro (+btw). "Elke verkoper die diensten aanbiedt, moet het tarief ervan goed leesbaar en ondubbelzinnig aanduiden, wat hier niet het geval is", heet het.

Bij Unizo hebben zich al enkele honderden gedupeerde ondernemers gemeld. De ondernemersorganisatie en tientallen ondernemers stelden zich burgerlijke partij in de zaak

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud