Jean-Claude Daoust nieuwe VBO-voorzitter

(tijd) - Jean-Claude Daoust (57) wordt de nieuwe voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Dat maakte de werkgeversorganisatie gisteren bekend. Hij vervangt op 28 april Luc Vansteenkiste, wiens voorzittersmandaat van drie jaar ten einde is.

Daoust is jurist van opleiding en gedelegeerd bestuurder van Daoust Interim. Dat uitzendbedrijf werd in 1954 opgericht door zijn vader, Albert Daoust. Het bedrijf telt vandaag 90 medewerkers, 22 vestigingen en heeft een jaaromzet van 40 miljoen euro. Het is de eerste keer dat de VBO-voorzitter uit een bedrijf met minder dan 100 werknemers komt. Daoust Interim kreeg naambekendheid als ex-sponsor van RWDM, nu Brussels.

Jean-Claude Daoust heeft ervaring met sociaal overleg en werkgeversfederaties. Hij was 15 jaar voorzitter van Federgon, de federatie van de interimsector. Hij stond ook een tijd aan het hoofd van de internationale federatie van uitzendbedrijven. De ontwikkeling van de arbeidsmarkt ligt hem, volgens een communiqué van het VBO, na aan het hart. De voorzitter van het VBO is afwisselend een Nederlandstalige en een Franstalige, en er wordt tevens over gewaakt dat de voorzitter afwisselend uit de industrie en de dienstensector komt.

De zoektocht naar een opvolger van Luc Vansteenkiste was volgens waarnemers niet makkelijk. Even werd gedacht aan Luc Willame, de topman van Glaverbel, maar die zou bedankt hebben voor de eer. Jean-Pierre Hansen, de gedelegeerd bestuurder van Electrabel, zou eveneens in het vizier gekomen zijn. Maar hij kwam onlangs in aanvaring met het gerecht dat hem verdenkt van afluisterpraktijken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud