Kleine bedrijven krijgen gemakkelijker steun

Kleine bedrijven zouden het vanaf 1 januari makkelijker moeten krijgen om van de Vlaamse regering steun te krijgen voor hun investeringen. Hun kans op subsidie wordt groter.

(tijd) De Vlaamse regering stuurde gisteren de groeipremie bij, een van de vier instrumenten om bedrijfsinvesteringen aan te moedigen. Via de groeipremie krijgen kmo's een subsidie van 10 procent van de investering. Voor kmo's met 50 tot 250 personeelsleden zakt dat percentage tot 5 procent.

Voor kleinere bedrijven, wordt hun kans op subsidie wordt groter omdat de maximale steun wordt verlaagd tot 1 miljoen euro, en omdat ondernemingen een geweigerd dossier niet nog eens mogen indienen.

Bedrijven mogen de groeipremie ook niet langer combineren met de ecologiesteun. Dat is een gelijkaardig instrument voor investeringen in milieuvriendelijke technologie en energiezuinige systemen.

Daarnaast beschikt de Vlaamse regering nog over een arsenaal instrumenten om risicokapitaal aan te moedigen, waaronder Arkimedes. zie hier Hier gaat het niet om subsidies. De overheid investeert er - op een indirecte manier - zelf in bedrijven.

Wanneer een Vlaamse kmo investeert in het buitenland kan hij daar vanaf vandaag 150.000 tot 1 miljoen euro steun van de Vlaamse overheid voor krijgen. zie hier

BH/PBL

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud