Kortrijk bekroond als Ondernemende Gemeente

(belga) - Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, kent de titel Ondernemende Gemeente 2004 toe aan Kortrijk. De Vlaamse minister-president, Yves Leterme (CD&V), reikte de prijs woensdag uit. Kortrijk haalde het met zijn project 'Trefpunt Ondernemers Kortrijk', dat draait rond de ontwikkeling van een stedelijk ondernemerscentrum als kernversterkend element voor economische activiteit.

Voor het derde jaar op rij reikt Unizo de prijs uit. Met de titel van Ondernemende Gemeente bekroont de organisatie een concrete beleidsmaatregel of een project van een gemeentelijke overheid ter bevordering van de lokale economie. De voorbije twee jaren wonnen Ronse en Gent de prijs.

Door het bekronen van concrete projecten wil Unizo innovatief KMO-beleid van steden en gemeenten aanmoedigen en inspireren.

Kortrijk haalde het van projecten in Antwerpen, Hamme, Lanaken, Turnhout en Vilvoorde. Het stedelijke ondernemerscentrum komt in het voormalige gebouw van de stedelijke bevolkingsdienst. Het moet een geïntegreerde actie mogelijk maken voor de economische revitalisering van de historische binnenstad en de centra van de deelgemeenten. Centraal in het project staat de realisatie van het bedrijvencentrum. Het ondernemerscentrum zal zich voorts toeleggen op de oprichting van een startersnetwerk.

Op de uitreikingsplechtigheid deed Unizo-voorzitter Rik Jaeken een oproep om de lokale belastingen te vereenvoudigen en geen afzonderlijke lokale belastingen meer te heffen die specifiek op ondernemingen zijn gericht.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud