Advertentie

Kwart ICT'ers kreeg in 2005 geen enkele dag opleiding

In 2005 kreeg 25 procent van de ICT'ers geen enkele dag opleiding. Dat blijkt uit de 20ste grootschalige salarisenquête van Data News bij meer dan 1.000 informatici.

(belga) Een opvallende vaststelling is dat het vooral de pas afgestudeerden zijn die in hun eerste jaren niet van een bijkomende opleiding kunnen genieten, aldus Data News.

Bijna 40 procent van de respondenten kon wel rekenen op '1 tot 5 dagen' training, en 23 procent kreeg '6 tot 10 dagen' bijscholing.

Uit het onderzoek blijkt dat 60 procent van de ondervraagden in 2005 een loonsverhoging heeft gekregen. Volgens Guy Kindermans van Data News is het belangrijk dat dit in 32 procent van de gevallen het gevolg is van betere persoonlijke prestaties. Voor 36 procent bleef het loon in het afgelopen jaar stabiel.

Met de werkgelegenheid is het volgens Data News op het eerste zich goed gesteld omdat de top 100 van de bedrijven op zoek is naar zo'n 650 informatici. Vooral de financiële instellingen zijn de grootste vragende partij.

Toch blijkt dat informatici van boven de 35 heel wat moeilijkheden ondervinden om opnieuw aangeworven te worden. Volgens het magazine wijkt hun profiel af van wat de markt vraagt en zijn ze te duur. 'Nochtans beschikken deze informatici over meer dan voldoende kennis en know-how. Langs de andere kant vormen de schoolverlaters ook niet de meest gegeerde kandidaten omdat 'ze zich niet zomaar kunnen inpassen in het professionele leven'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud