'Leeuw van de Export' gaat naar Traficon en Waterleau

(belga) - Vlaams minister van Economie Patricia Ceysens heeft donderdag de "Leeuw van de Export" 2003 uitgereikt aan de West-Vlaamse onderneming Traficon en het Herentse bedrijf Waterleau. De winnaars krijgen een prijzenpakket van meer dan 12.000 euro.

Ceysens benadrukte tijdens de prijsuitreiking in het Vlaams Parlement het belang van de export voor de Vlaamse welvaart. Ze zei daarom verheugd te zijn dat 10 miljoen euro extra wordt uitgetrokken voor rechtstreekse exportondersteuning van bedrijven. Meer export betekent meer jobs in Vlaanderen, aldus de minister.

De Leeuw voor "Best Performer" wordt toegekend aan een gevestigde waarde op het vlak van de Vlaamse export. Die prijs gaat naar Traficon NV uit Bissegem, dat verkeerscontrolesystemen maakt op basis van videodetectie. Het bedrijf wordt een wereldwijde referentie op het gebied van beeldverwerking voor verkeersanalyse genoemd.

De Leeuw voor "Young Exporter" is de jaarlijkse prijs voor een jonge Vlaamse onderneming die niettemin al een exportpalmares heeft. Die prijs is voor Waterleau NV uit Herent, dat een uitgebreid gamma aanbiedt van producten, technologieƫn en diensten op het vlak van water, afvalwater, slib, lucht en aanverwante domeinen. Het kende op twee jaar tijd een spectaculaire omzetgroei en exporteert naar tal van landen, ook buiten Europa, aldus Ceysens.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud