Leeuwen van de Export 2004 voor Best en Camco Technologies

(belga) - Vlaams minister van Buitenlandse handel Fientje Moerman heeft maandag de Leeuw van de Export 2004 uitgereikt aan de Vlaams-Brabantse bedrijven Best nv (categorie best performer) en Camco Technologies (young exporter), voor hun sterke exportprestaties in 2004. Beide bedrijven kregen een prijzenpakket ter waarde van ruim 14.000 euro.

Export Vlaanderen, de Vlaamse openbare instelling voor exportpromotie, reikte voor de vierde maal de prijzen uit. Best nv (Belgian Electronic Sorting Technology) werd gelauwerd als best performer: dat is het beste, gevestigde bedrijf in Vlaanderen. De jury prees 'de puike en gediversifieerde omzetgroei en de veelbelovende toekomstperspectieven' van het bedrijf, dat hoogtechnologische sorteermachines ontwikkelt op basis van laser-, camera-, LED- en röntgentechnieken voor de voedingsindustrie.

De Leeuw van de Export voor het beste jonge (minder dan vijf jaar oude) exporterende Vlaamse bedrijf was voor Camco Technologies nv. Dat ontwikkelt hightech oplossingen in visuele containeridentificatie, schade-opname en toegangscontrole voor havens, rederijen en spoorwegen. De jury 'bewonderde dat het bedrijf zich in een nichemarkt kon opwerken tot een referentiespeler'.

De beide winnaars werden telkens gekozen uit de laureaten van de provinciale Leeuwen van de Export en op basis van objectieve criteria als exportgroei, omzetgroei en toekomstperspectieven. Dit jaar was er geen laureaat in de categorie 'young exporter' in de provincie West-Vlaanderen.

De provinciale laureaten kregen een oorkonde en een waardebon van 1.000 euro. De twee Leeuwen van de Export kregen daarbovenop onder meer een waardebon van 2.500 euro voor de aankoop van een kunstwerk van een Vlaams kunstenaar, een adviescheque van 5.000 euro en een reischeque van 1.500 euro.

Met de Leeuw van de Export wil de Vlaamse overheid 'bedrijven huldigen die dankzij hun sterke prestaties een voorbeeldfunctie vervullen en ondernemingen die nog niet exporteren, ertoe aanzetten om de stap te zetten naar buitenlandse markten'.

Tachtig procent van de Vlaamse omzet wordt uitgevoerd. Tijdens de eerste negen maanden van 2004 bedroeg de Vlaamse export 117,7 miljard euro, 8,8 procent meer dan in dezelfde periode in 2003. Vlaanderen staat in voor 81 procent van de Belgische uitvoer.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud