Mechelen lanceert virtueel meldpunt voor bedrijfscriminaliteit

(belga) - Op de website van de federale politie van Mechelen kunnen bedrijven voortaan informatie over criminele feiten waarmee ze af te rekenen krijgen, aan andere bedrijven in de regio melden.

Ze worden ook aangeraden de politie op de hoogte brengen van verdachte activiteiten in de buurt en worden op hun beurt door de politie geïnformeerd.

Het meldpunt voor bedrijfscriminaliteit, een initiatief van Voka Mechelen, de federale politie Mechelen en het parket Mechelen, is te vinden op www.opam.be . Het wordt het centrale communicatiemiddel tussen de bedrijven, de politie en het parket. De Kamer van Koophandel van Mechelen probeert de bedrijfsleiders in de regio warm te maken om het communicatiemiddel actief te gaan gebruiken.

Ook de bewakingsfirma's worden actief bij het meldpunt betrokken. Bruikbare gegevens over hun nachtelijke patrouilles zijn op de website te raadplegen. "Veiligheid is voor de meeste bedrijven een belangrijk thema", zegt Patrick Quintelier, veiligheidsadviseur bij de Kamer van Koophandel Mechelen. "Sinds van de nachtelijke patrouilles werk is gemaakt, zijn de criminaliteitscijfers drastisch gedaald", zegt hij. "Het meldpunt is een poging om nu ook de communicatie te verbeteren".

Over enkele maanden maken Voka, de politie en het parket de balans op van de werking van het meldpunt voor bedrijfscriminaliteit. De leden van de Kamer van Koophandel in het Mechelse krijgen alvast een e-mail waarin het meldpunt wordt voorgesteld. Ook niet-leden zijn welkom, maar zij moeten via de website wel nog een paswoord aanvragen om het meldpunt te kunnen gebruiken.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud