Minderheid Belgische managers verandert strategie

(tijdnet) - Vier op de tien Belgische gedelegeerd bestuurders plant de bedrijfsstrategie tussen 2002 en 2004 te wijzigen. De verandering moet de kosten verminderen, de klantendienst verbeteren of gebeurt in het kader van outsourcing, fusies en overnames of de lancering van een nieuw product. Dat blijkt uit een rondvraag van het Amerikaanse consulting- en IT- dienstenbedrijf Computer Sciences Corporation (CSC).

CSC ondervroeg in februari managers in 1.300 bedrijven van uiteenlopende sectoren. Om en bij de 130 bestuurders vulden de enquête in. Meer dan honderd van de respondenten staan aan het hoofd van de top 500 van het Belgische bedrijfsleven. Uit de rondvraag blijkt dat de meeste respondenten de mini-crash op de financiële markten tijdens het eerste trimester 2001 ervaarden als een voorbode van de nasleep van 11 september. Nieuwe vormen van concurrentie en de grondstoffenprijzen waren bepalend bij de besluitvorming van de managers.

Vier op de tien managers wijzigt zijn strategie. Niettemin is het verschil tussen huidige en toekomstige beslissingen klein. Kostenvermindering prijkt bovenaan de lijst met doelstellingen van de strategiewijziging, gevolgd door outsourcing. Verder hebben de managers een verbetering van de klantendienst op het oog.

http://be.country.csc.com/en/ne/na/177.shtml

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud