Mobistar lanceert GPRS voor particuliere markt

(tijd) - Het beursgenoteerde mobilofoonbedrijf Mobistar lanceerde op 1 augustus een aanbod voor mobiele datacommunicatie dat bestemd is voor de particuliere markt. Het aanbod is gebaseerd op GPRS, een technologie om dataverkeer over een mobiel net sneller te laten verlopen. Mobistar had tot nu toe enkel een GPRS-aanbod voor bedrijven.

Mobistar was vorig jaar het eerste Belgische gsm-bedrijf om uit te pakken met GPRS voor zakelijke klanten. Marktleider Proximus volgde en lanceerde als eerste een aanbod voor particulieren. Base biedt GPRS aan voor bedrijven en brengt normaal gezien binnen enkele weken i-mode op de markt. Dat is een vorm van mobiele internettoegang die GPRS gebruikt als onderliggende technologie.

Klanten van Mobistar konden met een GPRS-telefoon wel toegang krijgen tot WAP-sites, maar de operator promootte dat niet en had er ook geen speciaal aanbod voor. Mobistar vond de GPRS-markt voor particulieren nog onvoldoende ontwikkeld omdat er maar weinig keuze was in toestellen die mede daardoor ook duur waren. Nu acht het belbedrijf de tijd wel rijp.

De lancering van e-Mobile, zoals het nieuwe aanbod gedoopt werd, en de nakende lancering van i-mode door Base zullen de markt voor mobiel dataverkeer in België nieuwe prikkels geven. Er zijn aanwijzingen dat die markt aantrekt, zij het langzaam. Het valt op dat Mobistar bij e-Mobile de nadruk legt op het gebruik van de PDA of handcomputer, al werkt e-Mobile ook met een laptop of enkel een GPRS-telefoon. Mobistar doet dat omdat de PDA in opmars is, ook op de particuliere markt. De PDA en laptop kunnen met het netwerk worden verbonden via een telefoon of een datakaart.

e-Mobile is enkel beschikbaar voor abonnees. Voor een maandelijks forfait van 25 euro kan de gebruiker van e-Mobile maximaal 10 MB per maand versturen of ontvangen. Voor elke extra megabyte wordt 3,5 euro gefactureerd. GPRS werkt met pakketschakeling. Dat maakt dat de facturatie niet gebaseerd is op duur maar op volume.

BB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud