Advertentie

'Naar vennootschapsbelasting van 28 procent'

Federaal minister van Financiën Didier Reynders (MR) wil het belastingtarief voor ondernemingen verlagen van 33,99 naar 28 procent.

(tijd) Samen met de notionele intrestaftrek zakt het gemiddelde tarief voor vennootschappen volgens Reynders daardoor naar 20 procent. Nu is dat 25 procent

Reynders deed die uitspraak na een bezoek gisteren aan het Oostendse bedrijf FAG Creative Foods, specialist in patés en vleeswaren. Oostende was de startplaats van de 'Ronde van Vlaanderen' van de vicepremier.

Met de verkiezingen in zicht is kandidaat-premier Didier Reynders de komende weken een opvallende verschijning in Vlaanderen. Hij brengt een bezoek aan bedrijven en gaat in debat met ondernemers. Naast Oostende trekt hij ook naar Leuven (woensdag), Antwerpen (donderdag), en nog naar Bornem, Kortrijk, Overpelt en Gent. Daarnaast is hij ook te gast in de VRT-programma's De Pappenheimers en De Laatste Show.

Reynders wil Vlaanderen overtuigen dat zijn beleid als minister van Financiën en dat van de paarse regering vruchten heeft afgeworpen. In zijn speech gisteravond voor een vijftigtal ondernemers wees hij op een aantal realisaties zoals de belastingverlaging voor particulieren en op de notionele intrestaftrek - de renteaftrek op het eigen vermogen - voor bedrijven. Daarnaast wil hij Vlaanderen zijn visie geven over een eventuele staatshervorming.

Bogaert

Tijdens het bezoek aan FAG Creative Foods, een familiebedrijf die gerund wordt door de zoon van voormalig CVP-senator Ferdinand Ghesquière, was het even schrikken voor Reynders toen federaal oppositielid Hendrik Bogaert (CD&V) ook present was.

Bogaert was er naar eigen zeggen op uitnodiging van de ondernemersorganisatie Unizo. 'Bovendien woon ik hier maar op enkele kilometers vandaan', zei hij. De CD&V'er noemde het een goede zaak dat Reynders Vlaamse bedrijven komt bezoeken.

De rondreis doorheen Vlaanderen gaat vooraf aan de campagne van Reynders die van start gaat in april in zijn thuisbasis Luik, waar hij de kamerlijst voor de Franstalige liberalen trekt.

PBL

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud