Niet-concurrentievergoeding is geen loon

(tijd) - De niet-concurrentievergoeding die bedrijven soms aan een ontslagen werknemer betalen, mag niet als loon worden beschouwd. De vergoeding is daarom niet onderworpen aan socialezekerheidsbijdragen. Dat bevestigde het Arbeidshof van Brussel in een arrest van 10 oktober.

Regelmatig vragen werkgevers aan een ontslagen kaderlid een afzonderlijke overeenkomst te tekenen waarin de ex-werknemer zich verbindt niet met zijn vorige werkgever te concurreren. Als vergoeding daarvoor worden vaak aanzienlijke bedragen betaald.

De onduidelijkheid over het wettelijke statuut van die vergoeding zorgt al jaren voor onzekerheid. De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid spoort het gebruik van het systeem actief op en onderwerpt het aan socialezekerheidsbijdragen.

Volgens het arrest van een gerechtszaak tussen een ex-werknemer en werkgever in de reissector kan dat niet langer. 'Het Hof sloot zich aan bij de overheersende strekking in de rechtsleer en aanvaardt dat geen RSZ-bijdragen worden betaald', zegt meester Jan Hofkens, advocaat van de betrokken werkgever.

Volgens Hofkens opent het arrest perspectieven voor werkgevers in de huidige context van afvloeiingen en herstructureringen om aan ontslagen werknemers dergelijke vergoedingen toe te kennen. Wel blijft het noodzakelijk dat er een reële mogelijkheid bestaat dat de ex-werknemer de werkgever concurrentie kan aandoen. De betaling van de niet-concurrentievergoeding mag bovendien niet gebeuren met de loutere bedoeling sociale bijdragen op de opzegvergoeding te vermijden. In het dossier dat leidde tot het arrest van 10 oktober betaalde de werkgever eveneens een aanzienlijke opzegvergoeding.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud