Nieuwe cd-rom 'Wegwijs op de Vlaamse Arbeidsmarkt' uitgebracht

(belga) - De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) heeft voor de vierde keer een cd-rom onder de titel 'Wegwijs op de Vlaamse arbeidsmarkt' uitgebracht. Als aanvulling biedt de VDAB gemeentelijke cahiers aan, zo heeft de dienst donderdag gemeld.

'De Vlaamse regering legt met de lokale werkwinkels de verantwoordelijkheid voor het arbeidsmarktbeleid meer en meer bij het lokale bestuursniveau. De nood aan betrouwbare arbeidsmarktinformatie op regionaal en lokaal niveau neemt dan ook toe', legt een begeleidende brochure uit.

'De cd-rom is een uniek instrument om de arbeidsmarkt van het Vlaamse tot het gemeentelijke niveau te screenen doorheen duizenden onderling verbonden pagina's met bevolkings-, tewerkstellings- en werkloosheidsgegevens', aldus een mededeling van de dienst.

De cd-rom bevat onder meer gegevens over de samenstelling van de bevolking, de VDAB-vacatures, de werkgelegenheidsgraad, het aantal werkzoekenden, de werkloosheid bij vrouwen, jongeren en allochtonen. Hij kost 25 euro en kan besteld worden bij de VDAB.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud