Nieuwe tv-reeks moet ondernemerschap aanmoedigen

(belga) - 'Kinderen van Dewindt' is de titel van een nieuwe fictiereeks van 22 afleveringen die vanaf eind januari op TV1 te zien zal zijn. De reeks wordt gesteund door de Vlaamse regering, die het imago van het ondernemerschap wil verbeteren.

De reeks vertelt het verhaal van de familie Dewindt, die een bevoorradingsbedrijf runt in de Antwerpse haven. De hoofdrollen in de nieuwe reeks worden onder andere gespeeld door Gène Bervoets (foto: belga) , Vic De Wachter en Axel Daeseleire. Zij maken deel uit van de familie Dewindt, de eigenaars van een zogenaamd 'bunkeringbedrijf', een soort benzinestation voor schepen in de haven.

De reeks krijgt de steun van de Vlaamse regering, die het imago van ondernemerschap wil verbeteren. Volgens producer Stef Wouters brengt de reeks 'een positief maar realistisch' imago van ondernemers.

Vlaams minister van Economie Fientje Moerman hoopt dat de reeks het aantal startende ondernemers zal doen stijgen. Ze denkt daarbij aan de impact van 'Flikken' op het aantal inschrijvingen bij de politieschool of van talrijke dierenartsenreeksen op het aantal studenten diergeneeskunde.

"Uit studies blijkt dat 48 procent van de 17- en 18-jarigen graag een eigen zaak zou starten, maar slechts twee procent waagt de stap. Als belangrijkste reden geven de jongeren de angst om niet te slagen en daardoor als mislukkeling te worden beschouwd," zegt Moerman. "Imago en sensibilisering zijn dus belangrijk", aldus de minister.

Naast de reeks komt er ook een webplatform waarop surfers spelenderwijs hun zin voor ondernemerschap kunnen testen en aanscherpen.

Antwerpen vormt het decor van de reeks. De haven staat centraal, maar ook andere facetten van de stad, zoals de mode, komen aan bod. De reeks krijgt dan ook de steun van de stad Antwerpen, het Havenbedrijf, de provincie en het ModeMuseum.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud