Advertentie

Onderneming en Maatschappij wijst bedrijven op sociale verantwoordelijkheid

(tijd) - De Stichting van de Onderneming en Business & Society Belgium fuseren tot Onderneming en Maatschappij. Onderneming en Maatschappij wil een open netwerk zijn dat bedrijven wijst op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het Verbond van Belgische Ondernemingen en de regionale werkgeversorganisaties worden lid van de organisatie.

Twee netwerken rond duurzaam ondernemen, De Stichting van de Onderneminge en Business & Society Belgium bundelen hun krachten en fuseren tot Onderneming en Maatschappij.

Beide organisaties werden door ondernemers opgericht en hadden min of meer complementaire doelstellingen. De Stichting van de Onderneming informeert rond de werking van de onderneming. Business & Society doet dat ook maar legt de nadruk op duurzame ontwikkeling binnen een onderneming. Dat kan door migranten op te leiden, door seminaries te organiseren of door werknemers warm te maken voor sociale betrokkenheid.

Onderneming en Maatschappij zal onder meer werken rond het groenboek van de Europese Commissie dat gedragscodes, sociaal verantwoorde investeringen en de uitbouw van permanente relaties met de niet-gouvernementele organisaties aanbeveelt. Onderneming en Maatschappij haalt haar financiële middelen uit lidgelden, eigen middelen of sponsoring.

Tom Peeters

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud