Ondernemingen verwaarlozen talentmanagement

Het belang van talentmanagement - het optimaal inzetten, behouden en ontwikkelen van talenten die een organisatie nodig heeft om zich van de markt en in haar dienstverlening te onderscheiden - wordt nog steeds volledig onderschat.

(tijd) Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van Robert Half, 's werelds grootste rekruteringskantoor voor financiële profielen. Wereldwijd zegt slecht één op de vijf managers dat aan talentmanagement wordt gedaan. Grotere bedrijven maken wel sneller budget vrij dan kleine ondernemingen. Die laatste zouden volgens specialisten geneigd zijn om hun personeel te verwaarlozen. 'Talentmanagement moet niet zomaar een pr-term zijn die managers af en toe gebruiken, maar moet echt deel uitmaken van de bedrijfscultuur', luidt het. Door de medewerkers goed te sturen, verlagen bedrijven de uitstroom wat in tijden van schaarste op de arbeidsmarkt van belang kan zijn.

Goed uitgevoerd talentbegeleiding zou zelfs meer opleveren. Volgens het Amerikaanse Institute for Corporate Productivity doet trefzeker talentmanagement de winstcijfers stijgen en volgens het onderzoek van Robert Half zouden de prestaties overal verbeteren. 'Talentmanagement betaalt zich terug. Bedrijven die er niet in investeren, zullen een lagere productiviteit zien dan mogelijk is.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud