Opvolger Flanders Technology moet Vlaanderen creatief laten ondernemen

(tijd/belga) - De Vlaamse minister van Economie Patricia Ceysens (VLD) wil met het initiatief 'Flanders DC' meer ruimte scheppen om creatief te ondernemen in Vlaanderen. Het project moet de opvolger worden van de vroegere technologiebeurs Flanders Technology, en gaat volgend jaar van start met een internationaal forum.

Flanders DC betekent voluit Flanders District of Creativity. Voor Ceysens moet het de roepnaam worden van een beweging die, naar analogie met de 'Derde Industriële Revolutie Vlaanderen (DIRV)' de Vlaamse economie moet versterken. De 'Derde Industriële Revolutie Vlaanderen (DIRV)' werd in 1983 gelanceerd door Gaston Geens, de voorzitter van de eerste Vlaamse autonome regering. De technologiebeurs Flanders Technology was het belangrijkste uithangbord van DIRV.

Op Vlaams vlak wordt rond creatieve economie gewerkt met het ondersteunen van het ondernemerschap en de ontwikkeling van excellentiepolen. Buiten de grenzen worden politieke en economische workshops met succesvolle regio's uit de hele wereld opgezet.

Het 'Flanders DC'-project start op 19 februari in Leuven met het eerste internationale forum voor creatieve regio's: 'Districts of Creativity meet @ Flanders' De negen regio's zijn Maryland (VS), Shangai (China), Catalonië (Spanje), Baden-Württemberg (Duitsland), Lombardije (Italië), Québec (Canada), Nord-Pas de Calais (Frankrijk), Schotland en Karnataka (India). Wallonië en Brussel zijn uitgenodigd als gast. De minister zit het forum voor. Het peterschap werd toegewezen aan Dirk Frimout.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud