SERV heeft kritiek op ondernemerschapsportefeuille

(belga) - De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) heeft ernstige bedenkingen bij het ontwerpbesluit van de Vlaamse regering rond de ondernemerschapsportefeuille, een nieuwe steunmaatregel voor het Vlaamse ondernemerschap.

Daarbij zou het bestaande stelsel aan cheques aan starters vervangen worden. Maar met het voorstel zou het totale voorziene budget zakken tot jaarlijks 40,75 miljoen euro. Dat is 13 miljoen euro minder dan momenteel, zo berekende de SERV.

De ondernemersschapsportefeuille bestaat uit vier pijlers (advies, opleiding, kennisoverdracht, mentorschap) en zou het bestaande aanbod aan steunmaatregelen voor starters en ondernemers moeten stroomlijnen. Daarbij zouden een aantal bestaande steuninstrumenten (opleidingscheques, adviescheques, starterscheques en dienst-na-advies-cheques) worden vervangen.

Maar volgens de SERV komt de ondernemerschapsportefeuille neer op een budgetverlaging en vallen de starters en de grotere bedrijven met de nieuwe regeling uit de boot. De SERV pleit er onder meer voor om de peiler opleiding uit de portefeuille te halen en het huidige systeem van de opleidingscheques te bewaren. "We geven het ontwerpbesluit geen 0 op 10, maar het is in ieder geval gebuisd", vatte SERV-voorzitter Ilse Dielen de kritiek samen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud