Taalcoaches op de werkvloer

(belga) - De ondernemersorganisatie Unizo gaat haar pilootproject 'Nederlands op de Werkvloer' voor KMO's, uitbreiden naar heel Vlaanderen. Het project probeert anderstalige werknemers, vooral allochtonen, Nederlands te leren via de taalcoaches van de VDAB. Die leraars staan zelf op de werkvloer en proberen hun leerlingen een praktijkgerichte woordenschat bij te brengen. Unizo stelde het project woensdag voor aan de pers.

Een beperkte kennis van het Nederlands leidt vaak tot problemen op het werk en bemoeilijkt de zoektocht naar een job. Ook in kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's), aldus Unizo. Om dat te verhelpen ontwikkelde de ondernemersorganisatie samen met de VDAB en het Centrum voor Taal en Migratie van de KUL, het project 'Nederlands Op De Werkvloer (NODW)' voor KMO's.

Het pilootproject startte begin dit jaar in vier bedrijven. Een taalcoach van de VDAB staat naast de anderstalige werknemer binnen het bedrijf, zonder dat het werk wordt onderbroken. De opleiding is kort, intensief en gericht op taalgebruik van de werkvloer. "Geen saaie theoretische cursus, wel een resultaatgerichte aanpak", aldus Unizo. "De taalcoach komt gemiddeld tweemaal per week ter plaatse. Er wordt daarbij volop ingespeeld op de taken van de werknemer."

De opleiding Nederlands is onder meer gericht op het begrijpen en opvolgen van instructies van de werkgever of collega's. Het kan ook gaan om het lezen van een fax- of mailbericht en uitleg geven aan klanten. "De taalcoach werkt met documenten van het bedrijf. Waar nodig betrekt hij de collega's bij het leerproces. De begeleider houdt daarbij altijd rekening met de aanleg en vaardigheden van elke anderstalige werknemer én de aard van het bedrijf."

Een opleiding 'Nederlands op de Werkvloer' kost maximaal 75 euro per uur. "Omdat er ook met opleidingscheques kan betaald worden en het project gesteund wordt door sectorale opleidingsfondsen, is de vergoeding voor deze opleiding erg laag gehouden", zegt Unizo.

Grotere bedrijven konden hun anderstalige medewerkers overigens al langer Nederlands laten leren. Het project biedt nu ook aan KMO's taalbegeleiding op maat aan.

Tijdens de persconferentie benadrukte de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Unizo, Karel Van Eetvelt, de pragmatische aanpak van het project. Volgens Van Eetvelt is die in het belang van zowel het bedrijf als van de allochtone werknemers. "KMO's hebben niets aan een hoogdravend discours over integratie. Ze willen concrete oplossingen. KMO's zoeken geschikte, gemotiveerde werknemers en willen daar ook in investeren. Afkomst speelt daarbij geen enkele rol", aldus Van Eetvelt.

In de marge noemde de gedelegeerd bestuurder verplichte quota voor aanwerven van allochtonen "contraproductief en discriminerend". "Unizo wijst dat resoluut af. Overigens werken verhoudingsgewijs meer allochtonen in KMO's dan in grote bedrijven. Van alle allochtonen samen werkt 44,7 procent in bedrijven met minder dan 50 werknemers, 7,7 procent in bedrijven tussen 50 en 100 werknemers en 47,7 procent werkt in bedrijven met meer dan 100 werknemers.".

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud