Thuiswerker is loyaler, trotser en gelukkiger

De meest loyale werknemers zijn niet de langblijvers, maar de thuiswerkers. Wie thuis werkt, is meer tevreden met zijn job dan kantoorwerkers. Dat blijkt uit onderzoek van het Kenexa Research Institute, een onderdeel van het Amerikaanse adviesbureau Kenexa Corporation.

(tijd) Uit het onderzoek onder 10.000 werknemers in de VS blijkt dat slechts 4 procent thuis werkt. 73 procent van de thuiswerkers zegt wel gelukkig te zijn met hun werk, tegen 64 procent van de kantoorwerkers.

Behalve tevreden zijn thuiswerkers trouwer aan en trotser op hun bedrijf. Volgens het onderzoek heeft dat alles te maken met vertrouwen. Wie verantwoordelijkheid geeft aan werknemers, krijgt daar loyaliteit, maar vooral productiviteit voor terug. Als voordelen verbonden aan het thuiswerken noemen de betrokkenen de tijdswinst, omdat ze niet langer heen en weer naar het werk hoeven te pendelen. Ook samen eten met het gezin is een plus, net als het feit dat er geen collega's zijn die je storen wanneer ze je bureau voorbijlopen.

Nadelen zijn dan weer dat je je collega's minder goed leert kennen en dat je gestoord wordt door je gezinsleden. Ook afspraken maken, brainstormen en ideeën uitwisselen met collega's wordt een pak moeilijker als medewerkers elkaar minder zien als gevolg van thuiswerk.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud