Topmanager verdient 1 miljoen dollar

(tijd) - Het brutobezoldigingspakket van de topmanager in een Belgisch bedrijf bedraagt ongeveer 1 miljoen dollar (763.000 euro). Dat bedrag zit dicht tegen het Europese gemiddelde aan, maar is beduidend lager dan in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

De cijfers komen uit de tweejaarlijkse wereldwijde beloningsstudie 2006 ('Managing global pay and benefits') van de Amerikaanse zakelijke dienstverlener Towers Perrin, gespecialiseerd in risico-, personeels- en financieel advies. Towers Perrin definieerde een industrieel bedrijf met een omzet van 500.000 miljoen dollar als referentiebedrijf en vergeleek het met het eigen databestand. Zo kon het bezoldigingspakket van de topmanager in 26 landen, waarbij voor het eerst ook China, vergeleken worden. Towers Perrin zegt te beschikken over het grootste databestand ter wereld met informatie over de reële managementbezoldigingen. Voor België zitten de grootste vijftig bedrijven in het bestand.

België zit in de middenmoot met een bezoldigingspakket van 987.387 dollar (763.000 euro). Het pakket bestaat uit een vaste vergoeding, een variabele bonus, de verplichte en vrijwillige sociale bijdragen, de extralegale voordelen en de langetermijnstimuli. Het bedrag is hoger dan in andere Europese landen zoals Spanje en Nederland, maar ongeveer 20 procent lager dan in Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk, en zelfs 40 procent lager dan in Zwitserland. Netto zijn de verschillen nog groter door de hogere fiscale en parafiscale lasten in België.

De topmanagers in de VS blijven de grootste verdieners en hebben het uitgebreidste beloningspakket. Het totale bedrag is meer dan het dubbele van het Belgische en 62 procent van de beloning is variabel tegen slechts 28 procent in België. Opvallend is dat de topmanager van het referentiebedrijf in Brazilië, dat tot de BRIC-groep (Brazilië, Rusland, India, China) van groeilanden behoort, niet veel minder verdient (848.946 dollar) dan in België en Nederland. Op dat punt is de brouwerijgroep InBev met zijn Braziliaanse topmanager niet zoveel goedkoper af.

De toekenning van variabele bonussen en langetermijnstimuli neemt toe. Loon naar werken wordt erg belangrijk en door bepaalde incentives over de langere termijn toe te kennen wordt het behalen van duurzame resultaten aangemoedigd, zeggen de onderzoekers. De trend is internationaal en wint ook in België snel veld. KB

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud