Unizo vindt voorstel fiscale aftrekbaarheid alarminstallaties te beperkt

(tijdnet) - De Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo) staat achter het voornemen van Didier Reynders, federaal minister van Financiën, om de kosten voor de installatie van een alarminstallatie voor particulieren gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar te maken. Unizo vindt het voorstel evenwel te beperkt.

Volgens de ondernemersorganisatie gaan de plannen van minister Reynders voor het stimuleren van beveiliging voor zelfstandige ondernemers niet ver genoeg. De minister wil de steun beperken tot zogenoemde risicovolle beroepen. Unizo stelt voor aan alle betrokken ondernemers - zonder onderscheid - de mogelijkheid toe te kennen van een verhoogde investeringsaftrek.

Voorts wil de unie alle vormen van beveiliging, en niet alleen alarminstallaties, fiscaal aftrekbaar maken. Unizo denkt daarbij onder meer aan beveiligde deuren, gewapend glas, hekkens, kluizen, verlichting, camera's, rolluiken en paaltjes om ramkraken tegen te gaan.

De ondernemersorganisatie vraagt de Vlaamse regering verder de beveiligingsinvesteringen op te nemen in de lijst van investeringen waarvoor zij een rentetoelage of een kapitaalpremie toekent, zoals dat vandaag geldt voor onder meer milieu- en energiebesparende investeringen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud