Verzekering tegen e-criminaliteit voor bedrijven

Belgische bedrijven kunnen zich verzekeren tegen schade als gevolg van fraude via internet. De verzekeraar AIG lanceerde een dergelijke e-crimeverzekering, naar eigen zeggen een Belgische primeur.

(tijd) AIG gaat ervan uit dat zo'n verzekering binnen enkele jaren een normale zaak is voor een bedrijf, gezien de stijging van de internetcriminaliteit.

De dekking van de nieuwe verzekering is erg ruim. De bedrijven die slachtoffer worden van virusaanvallen of hackers zijn verzekerd voor de kosten van het systeemherstel en de wedersamenstelling van de elektronische gegevens. Ook de waarde van de verloren gegane gegevens wordt vergoed, net als de kosten van de werkonderbreking. Een bedrijf dat slachtoffer wordt van een afperser die dreigt de server plat te leggen, kan het afgeperste bedrag vergoed krijgen. Behalve internetcriminaliteit verzekert de polis ook andere vormen van fraude, zoals bedienden die te goeder trouw ongedekte cheques aanvaarden, fraude door werknemers en aansprakelijkheid tegenover klanten.

Een polis e-crime kost minimum 500 euro per jaar voor een dekking tot 150.000 euro. Grote bedrijven betalen een hogere premie, voor een dekking tot 10 miljoen euro.

JL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud