Visa brengt contactvrije kredietkaart uit

(tijd) - De kredietkaartenorganisatie Visa International brengt een nieuw betaalsysteem op de markt. De gebruiker moet daarbij de kredietkaart niet meer door een betaalterminal laten glijden of de chip in een kaartlezer steken. Een microchip in de bankkaart maakt het mogelijk vanop afstand de autorisatie te regelen om een betaling door te voeren. De gebruiker hoeft de kaart enkel in de buurt van een terminal of een kaartlezer te houden. Het systeem wordt al gebruikt in badges om toegang te verlenen tot gebouwen.

Het belangrijkste voordeel van het nieuwe kaartsysteem is dat de chip ook in een elektronisch toestel kan worden ingebouwd, zoals in een gsm. Wie wenst te betalen, moet alleen zijn gsm op 10 cm van een betaalterminal houden en de transactie komt tot stand. Visa verwacht dat parkings, fastfoodrestaurants, het openbaar vervoer, drank- en snoepautomaten en tankstations het nieuwe systeem zullen gebruiken. De kredietkaartenorganisatie gaat met de bankkaart van start in Zuid-Korea, in samenwerking met de telecomgroep SK Telecom.

Het is volgens Visa de eerste keer dat de contactvrije chiptechnologie voor algemeen verspreide bankkaarten wordt toegepast. 'Visa's visie op universele handel, of u-commerce, biedt mensen de mogelijkheid zelf te beslissen wanneer, waar en hoe ze betalen. Omdat de nieuwe kredietkaart contactvrij is, kan ze worden gebruikt wanneer snelheid en comfort belangrijk zijn', stelt het bedrijf.

De kredietkaartenorganisatie stelt wel dat de contactloze betaalkaart de bankkaarten met een magnetische strip of zichtbare chip niet zal vervangen.

SaS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud