Vlaams Innovatiefonds startklaar

(tijd) - De Vlaamse minister van Economie, Fientje Moerman (VLD, foto Belga), kondigt wellicht deze maand nog de start van het Vlaams Innovatiefonds aan, ook Vinnof genoemd. Een en ander blijkt uit verklaringen van zakenbankiers. Het Vinnof zal tot 500.000 euro investeren in jonge bedrijven met vernieuwende producten.

Het Innovatiefonds bereidt zich voor op een vliegende start. Participatiemaatschappij Vlaanderen, dat het fonds zal beheren, voerde de voorbije weken al aftastende gesprekken met zakenbankiers en bedrijven. Het is nu alleen nog wachten op het formele startschot om de investeringen te doen.

Het Vinnof krijgt een budget van 150 miljoen euro. KMO's op zoek naar financiering kunnen rechtstreeks aankloppen bij het Innovatiefonds, maar kunnen dat ook doen via het Instituut voor de aanmoediging van innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) of zaaikapitaalfondsen. Alleen jonge bedrijven die nog geen drie jaar een ondernemingsnummer hebben bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, komen in aanmerking.

Het Vinnof investeert alleen wanneer de KMO innovatieve producten of diensten maakt. Volgens de Vinnof-regels betekent dat dat ze in een nieuwe behoefte voorzien, of een bestaande behoefte op een andere manier invullen. Het geld - tot 500.000 euro per onderneming - dient voor innovatieve processen, zoals haalbaarheidsstudies laten uitvoeren of een prototype maken. -

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud