Vlaamse ondernemer krijgt handleiding voor China

Voor Vlaamse ondernemers die zaken willen doen met of in China, is er nu 'Stoemp met stokjes', een handleiding met praktische tips en een aantal 'do's en don'ts'.

(belga) Vlaams minister van Economie en Buitenlandse Handel Fientje Moerman stelde deze 'China toolkit' donderdag voor op de luchthaven van Zaventem.

De handleiding is een uitloper van de 'Chinastrategie' die minister Moerman uitwerkte om het internationaal ondernemen naar China te stimuleren en Chinese investeringen in België aan te trekken.

'Ik had vaak de klacht gehoord van Chinadeskundigen en bedrijven dat informatie over zaken doen met China, te versnipperd is. Zij drongen aan op actie vanuit de overheid. Die is er nu met dit boekje, dat een leidraad kan zijn voor al die Vlaamse ondernemers die plannen hebben om zaken te doen met China', zegt Moerman.

Het boekje wil een aantal belangrijke verschillen in waarden, cultuur en manier van denken tussen Chinezen en Vlamingen in kaart brengen. 'Alleen al weten dat deze verschillen bestaan en hiermee leren omgaan, is een belangrijke voorwaarde voor succesvolle samenwerking', zegt Moerman.

Foto Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud