Vlaamse regering geeft zelfstandigen waarborg bij openbare werken

(belga) - De Vlaamse regering heeft vrijdag beslist de waarborgregeling aan te passen die geldt voor zelfstandigen die getroffen worden door openbare werken en daarvoor een lening aangaan bij de bank. De handelaars moeten voor de waarborgregeling geen premie betalen aan de Vlaamse overheid.

Zelfstandigen die hinder ondervinden van openbare werken gaan een lening aan om de periode van inkomensverlies te kunnen overbruggen. De Vlaamse overheid levert de waarborg voor het grootste deel van de lening. De Vlaamse regering garandeert aan de banken dat ze 75 procent van hun lening aan een KMO terugbetaald krijgen.

De waarborgregeling wordt op drie punten versoepeld, aldus Moerman. Zo moeten de handelaars voor hun waarborg geen premie betalen aan de Vlaamse overheid. Voorts mogen ze het hele kredietbedrag gebruiken om hun kastekort aan te zuiveren en eist de overheid geen minimale waarborgen.

Moerman wees erop dat er daarnaast in het Vlaams Parlement een voorstel van decreet ter bespreking voorligt dat rentetoelagen geeft aan handelaars die hinder ondervinden van openbare werken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud