Advertentie
Advertentie

Vlaamse regering pakt tekort aan bedrijventerreinen aan

(belga) - Vlaams minister-president Yves Leterme (CD&V) wil meer ruimte creëren om te ondernemen en kondigde in dat verband aan dat er een politiek akkoord in de maak is over het huidige gebrek aan bedrijventerreinen.

Dat heeft Leterme donderdag in Houthalen gezegd. Hij trad er op als gastspreker voor de Limburgse werkgeversorganisatie VKW-Limburg.

Leterme verwees naar een recent artikel in het magazine Trends dat handelde over het gebrek aan bedrijventerreinen en bestempelde de kritiek op het stroeve beleid inzake vergunningen als terecht. De Vlaamse minister-president wil in dat verband ook werk maken van een beter vergunningsbeleid waarbij er sprake is van 'doelgebonden vergunningen', waarbij de overheid de milieudoelstellingen bepaalt en de resultaten controleert. Ondernemers en landbouwers moeten in de mogelijkheid gesteld worden om zelf te bepalen hoe ze deze resultaten bereiken, zo luidde het nog.

Advertentie

Leterme vindt ook dat er dringend werk moet gemaakt worden van de integratie van de verschillende vergunningen. Dat geldt eveneens voor de verlaging van de administratieve lasten. Dat kan volgens hem door het aanduiden van account managers om bedrijven doorheen bepaalde procedures te loodsen.

Ook de verlaging van de lasten voor de bedrijven vormt één van de pijlers van de strategie van de Vlaamse regering, zo luidde het nog. Met een extra enveloppe van 55 miljoen euro moet Vlaanderen de komende jaren ook resoluut op innovatie mikken, aldus nog Leterme.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.