Vlaamse regering vereenvoudigt systeem opleidingscheques

(belga) - De opleidingscheques voor ondernemers zullen volledig elektronisch kunnen besteld worden. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist. Daarnaast wordt het systeem van de opleidingscheques opengesteld voor vzw's en meewerkende echtgenoten van zelfstandigen.

Dat hebben minister van Economie Patricia Ceysens en minister van Werkgelegenheid Renaat Landuyt aangekondigd.

Via de opleidingscheques kunnen werknemers, los van hun werkgever, een opleiding volgen die bij hun interesse aansluit.

Landuyt meldde vrijdag dat er al 125.000 werknemers opleidingscheques hebben aangevraagd.

Er bestaan ook opleidingscheques voor werkgevers die bedrijven gebruiken om de permanente vorming te stimuleren. Bijna 27.000 bedrijven bestellen cheques, die kunnen worden verzilverd bij erkende opleidingsverstrekkers. Elke cheque is 30 euro waard, waarvan de Vlaamse overheid de helft bijpast.

Ceysens zei dat de cheques voor bedrijven in papieren vorm zullen verdwijnen en dat het opleidingskrediet volledig elektronisch zal afgehandeld worden. Medio mei moeten bedrijven de cheques via de computer kunnen bestellen.

Bedrijven krijgen een elektronische portefeuille waarmee ze maximaal 200 cheques met een totale waarde van 6.000 euro kunnen kopen. Vzw's komen in aanmerking voor het systeem van de opleidingscheques van zodra ze over een aansluitingsnummer bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid beschikken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud