Advertentie

Werken voor vrouwelijke baas maakt gelukkiger

(belga) - Bij bedrijven waar twee derde van het kader uit vrouwen bestaat, zijn de werknemers doorgaans tevredener en gelukkiger dan in firma's die - zoals meestal het geval is - geleid worden door mannen. Dat blijkt uit de ranglijst die The Sunday Times opmaakte van de beste honderd bedrijven om voor te werken.

De krant ondervroeg 86.500 werknemers in 522 Britse ondernemingen. De deelnemers aan de test werd gevraagd punten te geven op vragen over zaken als leiderschap, ploeggeest, algemeen functioneren van het bedrijf, empathie en persoonlijke groeimogelijkheden.

Het resultaat: de (slechts) 48 firma's waar vrouwen meer dan 60 procent van de sleutelfuncties vervullen, scoorden zeer goed voor management, persoonlijke ontwikkeling en ploeggeest. Ook op de vraag of werknemers de indruk hebben dat hun manager geïnteresseerd is in hun welzijn, kwam de (procentueel dus nog altijd kleine) groep vrouwelijke bedrijven het best uit de peiling. Met name het feit dat vrouwelijke bazen de medewerkers vaker plegen te prijzen als ze goed hebben gepresteerd, werd duidelijk geapprecieerd. Dat mannen ook wel kunnen zorgen voor een goed arbeidsklimaat en een gesmaakte werksfeer, wordt dan weer bewezen door het feit dat accountantsfirma KPMG, waar vrouwen slechts 21 procent van de topposten bekleden, als allereerste op de ranglijst eindigde.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud