De Tijd-journaliste Ine Renson krijgt mediaprijs

©Debby Termonia

Werkgroep Verder, de Vlaamse organisatie voor nabestaanden na zelfdoding, reikt enb mediaonderscheiding uit aan De Tijd-journaliste Ine Renson voor haar artikel 'Het leven is een Russische roulette, en dat is oké'.

Werkgroep Verder, de Vlaamse organisatie voor nabestaanden na zelfdoding, kent voor de elfde keer een mediaonderscheiding toe aan een journalist, schrijver of programmamaker die op een respectvolle en juiste manier berichtte over zelfdoding. Dit jaar gaat de prijs naar Ine Renson, journaliste bij de Vlaamse krant De Tijd en auteur van het artikel ‘Het leven is een Russische roulette, en dat is oké’.

In het artikel belicht Renson op serene wijze de getuigenissen van twee ondernemers die beiden een kind verloren aan zelfdoding, en de impact hiervan op hun dagelijkse manier van leven en werken. Jan Toye (Palm) en Marc vande Gucht (Bealigned) richtten het fonds op GavoorGeluk, dat ijvert voor meer preventie bij jongeren rond zelfdoding.

De andere vier genomineerden waren Kamagurka met zijn reportage ‘Oe ist?’ in Koppen, Kathleen Vereecken met haar artikel ‘Als een dierbare kiest voor de dood’ in Feeling, Jef Cauwenberghs met zijn opiniestuk ‘Hoe Stevaert twee keer stierf’ en Frauke Joossen met haar interview ‘Ik overleefde twee zelfmoordpogingen’ in Flair.

De mediaonderscheiding van Werkgroep Verder werd in het verleden al gewonnen door onder meer de televisieserie ‘De Ridder’, Filip Rogiers, Veerle Beel en Sara Van Boxstael. De selectiecriteria baseren zich op de aanbevelingen uit de mediarichtlijnen bij zelfdoding, opgesteld door Werkgroep Verder, de Vlaamse Vereniging voor Journalisten en de Raad voor de Journalistiek. Deze richtlijnen zijn ook opgenomen in de Deontologische Code voor journalisten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud