EasyJet-stichter schenkt deel fortuin weg

©REUTERS

De Britse miljardair Stelios Haji-Ioannou, de oprichter van de lagekostenmaatschappij EasyJet, engageert zich om het grootste deel van zijn fortuin weg te schenken aan goede doelen.

Hij heeft zich aangesloten bij The Giving Pledge, een initiatief van Microsoft-oprichter Bill Gates, een van de rijkste mensen ter wereld. Dat meldt de zakenkrant Financial Times. De leden van die club beloven het grootste deel van hun fortuin terug te geven aan de maatschappij.

Het fortuin van Stelios Haji-Ioannou, van Grieks-Cypriotische afkomst, wordt geraamd op 1,95 miljard pond (2,25 miljard euro). Hij bouwde dat op met zijn lagekostenluchtvaartmaatschappij EasyJet en met de hotelketen easyhotel.

Veertien nieuwe leden

De luchtvaartmagnaat is een van de 14 nieuwe leden die zich bij The Giving Pledge hebben aansloten. Een andere is de Noorse oliemiljardair Kjell Inge Røkke, die onlangs aankondigde geld te zullen steken in de bouw van een schip om het plasticafval in de oceanen op te ruimen.

Van de club maakten eerder ook al de superbelegger Warren Buffett, de hefboomfondsbeheerder Bill Ackman en de hotelmagnaat Barron Hilton deel uit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud