Interim-managers veroveren directiestoel

Bruno Segers, ex-CEO van RealDolmen en Microsoft België, helpt tijdelijk een spin-off van een grote Belgische financiële instelling om een zelfstandige koers te varen. ©DOC

Almaar meer bedrijven huren interim-managers in voor hun interne transformatie. De omzet van de ‘makelaars’ in managers is vorig jaar met minstens 11 procent gegroeid.

In vergelijking met tien jaar geleden gaat het om meer dan een verdubbeling, blijkt uit cijfers van de uitzendfederatie Federgon.

Volgens een ruwe schatting zijn er in België 3.600 interim-managers, van wie er 1.100 tot 1.200 uitsluitend via een hr-speler hun opdrachten vinden. Zulke managers worden voor drie maanden tot een jaar aangetrokken.

‘Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar 'change managers' voor een grote hervorming van het bedrijf en naar projectmanagers voor specifieke opdrachten, vaak IT-gerelateerd’, zegt Steven Cornand van de rekruteringsgroep Hudson. Een tijdelijk directielid kost meer dan 1.100 euro per dag.

De groeiende vraag naar interim-managers bewijst dat de economie heropleeft.
bruno segers
EX-CEO en interim-manager

De digitale revolutie in veel sectoren en bedrijfsdepartementen zwengelt de nood aan onmiddellijk inzetbare leidinggevenden aan, vooral in de industrie, de distributiesector en de financiële sector. ‘Het is een teken dat de economie heropleeft, net zoals de toenemende vraag naar freelancers’, zegt Bruno Segers, de voormalige CEO van RealDolmen en Microsoft België, die momenteel interim-manager is bij een grote Belgische bank.

‘Het toenemende belang van interim-management past ook in de ‘Uberisatie’-trend. Niet-conventionele arbeidsrelaties winnen aan belang’, zegt Cornand.

Rekruteringsbedrijven als Hudson krijgen commissies voor het snel aanbrengen van tijdelijk leidinggevenden. Tien jaar geleden waren er 15 tot 20 ‘makelaars in managers’, vandaag zijn er 150 tot 200.

De echte groei van de markt is allicht nog groter, zeggen sectorkenners, omdat een heleboel nieuwe hr-bedrijven zich op de groeiende vraag storten en omdat veel managers hun diensten rechtstreeks aanbieden.

Het grote voordeel voor een bedrijf is dat het kostenplaatje voor de opdracht vooraf duidelijk is. Cornand: ‘Een interim-manager heeft geen geschiedenis en geen toekomst in het bedrijf.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud