Omzet Jensen stijgt onverwacht fors

Een industriële wasmachine van Jensen.

De producent van industriële wasmachines slaat munt uit een aandikkend orderboek, wat zich door de stevige concurrentie wel slechts mondjesmaat in extra winst vertaalt.

Jensen  zag de omzet over de eerste helft van 2016 met 9,2 procent stijgen naar 164,4 miljoen euro. Nochtans ging Jensen bij de publicatie van de eerstekwartaalcijfers in mei uit van een gelijkblijvende omzet.

'Ondanks een minder goed gevuld orderboek aan het begin van het boekjaar, stegen de bedrijfsopbrengsten tijdens de eerste helft van het jaar', zegt Jensen in een persbericht dat donderdag nabeurs verscheen. Met dat orderboek gaat het de goede kant uit. 'Per 30 juni is het orderboek met 34 procent gestegen tegenover 30 juni 2015', klinkt het. Eind maart was er nog een stijging van het orderboek van 17,6 procent jaar op jaar.

De bedrijfswinst blijft achter met een toename van 2,6 procent tot 13,9 miljoen euro. 'De intense concurrentie op grote projecten en de investeringen in productiecapaciteit, verkoop en productontwikkeling hebben een verdere toename van de winst tegengehouden'. Jensen bouwde onder meer een fabriek in China en installeerde nieuwe software. De door Jensen uitgevoerde investeringen hebben de netto financiële schuld doen stijgen van bijna nul eind vorig jaar naar 9,9 miljoen euro eind juni.

Jensen deelt nog mee dat het op 1 juli de activiteiten van zijn Noorse distributeur heeft overgenomen. De specialist in wasserijsystemen heeft vestigingen in 22 landen en een distributienet in meer dan 40 landen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content