Overname Resilux afgeblazen

©Emy Elleboog

Investeringsmaatschappij Bain Capital blaast het overnamebod op Resilux af. Het aandeel van het petflessenbedrijf duikt lager.

Bain Capital had eerder dit jaar een akkoord bereikt om de aandelen van Resilux-familie De Cuyper over te nemen en in een later stadium een overnamebod op de andere aandelen te lanceren. 

Bain had de ambitie om Resilux  als uitvalsbasis te gebruiken om de Europese petflessenmarkt te veroveren en wilde het fuseren met het Britse Petainer, dat een maatje kleiner is dan de Oost-Vlamingen. Bain stelde die fusie als voorwaarde om de overname van Resilux in gang te zetten.

Duitse dwarsligger

Maar de Duitse mededingingsautoriteiten liggen dwars en eisen een diepgaand onderzoek om na te gaan of de krachtenbundeling geen verstorende effecten kan hebben. Zo'n onderzoek kan al snel enkele maanden aanslepen. Bain Capital is niet van plan op het oordeel te wachten en trekt zich terug. 'Het zou de zaken bemoeilijken in de context van de vereiste timing voor een beursuitstap van Resilux', klinkt het.

Bain benadrukt in het persbericht dat de beslissing niets te maken heeft met 'een wijziging in de beoordeling van de sterktes van Resilux' of met 'negatieve bevindingen tijdens het boekenonderzoek'. 

Het bod van Bain Capital waardeerde Resilux op 390 miljoen euro. 'De juiste partner op het juiste moment', sprak CEO Dirk De Cuyper toen.

RESILUX PROFIEL

Activiteit: voorvormen (die lijken op proefbuisjes) voor petverpakkingen die in de bottelarijen worden opgeblazen tot ware grootte. Toepassing voor water, frisdranken, ketchup, cosmetica, groenten, …

Werknemers: 615 in acht landen, van wie 114 in België.

Inkomsten (2016): 294 miljoen euro.

Bedrijfskasstroom(ebitda): 40,2 miljoen.

Nettowinst: 19,2 miljoen euro

Opgericht in 1994, beursgenoteerd sinds 1997.

De familie De Cuyper bezit 57,6 procent van de aandelen. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud