Advertentie
Advertentie

Aandeelhouder Adecco ziet opvolger De Maeseneire niet zitten

©Saskia Vanderstichele

Een belangrijke aandeelhouder mengt zich in de opvolgingskwestie van de Belg Patrick de Maeseneire als CEO van uitzendgroep Adecco. De investeerder kant zich tegen de Belgische opvolger Alain Dehaze.

Nadat Patrick de Maeseneire een week geleden onverwacht zijn vertrek aankondigde, ziet het er niet naar uit dat de rust meteen weerkeert bij ‘s werelds grootste uitzendbedrijf. Een andere Belg Alain Dehaze werd door de raad van bestuur aangeduid om zijn landgenoot De Maeseneire vanaf 1 september op te volgen aan het hoofd van de multinational met 33.000 werknemers. Ondertussen maakte de financieel directeur van Adecco Dominik de Daniel bekend op te zullen stappen, naar verluidt omdat hij gepasseerd werd als gedoodverfde opvolger van de Maeseneire.

Met het investeringsfonds Artisan uit Milwaukee mengt zich nu ook de tweede grootste Adecco-aandeelhouder in de opvolgingskwestie. In het Zwitserse zakenblad ‘Finanz und Wirtschaft’ zegt Daniel O’Keefe, fondsmanager bij Artisan, dat de investeerder erop aandringt bij de raad van bestuur om de beslissing terug te draaien en Dominik de Daniel toch tot CEO te benoemen. Ook een woordvoerder van Artisan, dat 5,4 procent bezit in Adecco, bevestigde dat standpunt.

Een Adecco-woordvoerder liet aan Reuters weten dat hoewel het bedrijf zijn aandeelhouders serieus neemt de raad van bestuur de benoeming van de Belg Dehaze niet zal herbekijken. ‘De keuze voor Alain Dehaze werd weloverwogen gemaakt door het Adecco management na consultatie in brede aandeelhouderskringen. Hij wordt vooral geprezen om zijn 15 jaar ervaring in onze industrie.’

De Maeseneire stond sinds juni 2009 aan het hoofd van de HR-dienstverlener. Met de 51-jarige Dehaze opteert het bedrijf voor een interne opvolger die momenteel de leiding voert over Adecco France.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud