Ackman aast met blancochequebedrijf op Lady Gaga

Billie Eilish, een van de artiesten in de portefeuille van Universal Music Group. ©AFP

Hefboomfondslegende Bill Ackman staat met zijn spac op het punt een belang van 10 procent te nemen in Universal Music Group. De deal zou het muziekbedrijf als opstapje naar de beursgang op 35 miljard euro waarderen.

William Ackman lanceerde vorige zomer de spac Pershing Square Tontine Holdings en haalde zo vlot 4 miljard dollar op. Het is tot op vandaag het omvangrijkste blancochequebedrijf.

Na al aan meerdere prooien te hebben gesnuffeld - onder meer Airbnb zou in het vizier zijn gekomen - heeft het blancochequebedrijf nu bijna zijn prooi beet. Volgens de Wall Street Journal is er een deal in de maak waarbij de spac een belang van 10 procent zou nemen in Universal Music Group. De deal zou UMG waarderen op 35 miljard euro, inclusief schulden.

Dat is het muzieklabel achter popsterren als Lady Gaga, Taylor Swift en Billie Eilish, van klassiekers als The Beatles en The Rolling Stones, maar ook van onder meer Marco Borsato, Hooverphonic en Enrique Iglesias.

Beurs van Amsterdam

UMG is de nummer een in zijn sector. De muziekreus is grotendeels in handen van het Franse mediaconglomeraat Vivendi dat plannen bekendmaakte om het muziekbedrijf dit jaar nog naar de beurs in Amsterdam te brengen.

Het nieuws over UMG viel donderdagavond op Wall Street niet echt in goede aarde bij de aandeelhouders van de spac.

Over de doelwitten die Ackman in gedachten had, zei hij vorig jaar het volgende: ‘We gaan op jacht om een mature unicorn te vangen met een voorspelbare cashflow. Een duurzaam groeibedrijf waar we voor het komende decennium eigenaar van kunnen zijn.’

Het nieuws over UMG viel donderdagavond op Wall Street niet echt in goede aarde bij de aandeelhouders van de spac. Het aandeel kreeg in de nabeurshandel op een bepaald moment zelfs een tik van 14 procent, om daarna slechts deels te herstellen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud