Agfa rekent dure grondstoffen opnieuw door in prijzen

Aluminium is de voornaamste grondstof voor printplaten. ©AFP

Voor de tweede keer dit voorjaar verhoogt Agfa de prijs voor offsetdrukplaten, zijn voornaamste product. 'De aluminiumprijzen blijven voordurend stijgen en maken deze ingreep onvermijdelijk', klinkt het in Mortsel.

Met ingang van 1 augustus zal Afga zijn klanten 10 procent meer aanrekenen voor offsetprintplaten, het belangrijkste product van de beeldvormingsspecialist gebruikt in drukkerijen en de grafische industrie. 'De combinatie van hoge vrachtkosten, een voortdurende stijging van de grondstofkosten en hogere kosten voor energie en verpakkingsmateriaal maken deze prijsverhogingen onvermijdelijk', zegt de Mortselse groep in een persbericht.

De prijs van aluminium, de voornaamste component van een offsetdurkplaat, piekte in juni op 2.500 dollar per ton. De prijs voor het metaal steeg in een jaar met zowat 60 procent. Ook de prijzen voor hout, gebruikt voor het verpakken van de platen, steeg met meer dan de helft sinds januari.

In maart verhoogde de Mortselse beeldvormingsgroep de prijzen voor printplaten ook al eens met 5 tot 10 procent. Het is niet langer mogelijk die prijsstijgingen te absorberen door nog meer in de kosten te snoeien, zei de Mortselse groep toen. Deze nieuwe prijsverhoging komt daarbovenop.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud