Bel20'ers stellen AV's (nog) niet uit

Bedrijven roepen aandeelhouders traditioneel in april en mei samen voor hun jaarvergadering. De coronacrisis dreigt die kalenders om te gooien. ©Tim Dirven

De bedrijven uit de Bel20-index stellen hun aandeelhoudersvergaderingen ondanks de coronacrisis voorlopig niet uit. Maar de situatie kan snel veranderen.

De Luxemburgse mediagroep RTL besliste vrijdag haar algemene vergadering (AV) door de coronacrisis uit te stellen van april tot eind juni. En ook Nyrstar stelt zijn voor maart en april geplande vergaderingen uit.

Bij de Bel20-bedrijven loopt het nog niet zo'n vaart. Tien van de twintig leden van de Bel20 houden hun jaarvergadering in april, acht in mei en twee later dit jaar. Bij AB InBev, GBL, KBC en Ageas bekijkt men de situatie nog. Cofinimmo, ING, Telenet en Galapagos wijzigen de datum van hun vergadering voorlopig niet (zie lijst).

De AV's van de Bel20'ers

Proximus: 15 april
ING: 28 april
GBL: 28 april
Galapagos: 28 april
WDP: 29 april
AB InBev: 29 april
Telenet: 29 april
Umicore: 30 april
Barco: 30 april
UCB: 30 april
Aperam: 5 mei
Sofina: 7 mei
KBC: 7 mei
Solvay: 12 mei
Cofinimmo: 13 mei
Argen-X: 19 mei
Ageas: 20 mei
AvH: 25 mei

Aedifica: nvt
Colruyt: nvt

Cofinimmo gaat met meerdere partijen overleggen en de fysieke aanwezigheid zoveel mogelijk beperken. De vastgoedgroep bekijkt of ze elektronisch kan laten stemmen en of de aandeelhouders dat op voorhand kunnen doen. ING publiceerde zijn oproeping eerder deze week en gaat ervan uit dat de vergadering op de geplande datum kan plaatshebben. 'We houden altijd al een webcast en we gaan digitaal stemmen faciliteren. Overigens wordt bij ons al voor meer dan 95 procent via volmacht gestemd (proxy voting).'

Telenet gaat 'alles in het werk stellen' om de AV correct bijeen te roepen. De telecom- en mediagroep zal evenwel aangeven dat dat kan wijzigen door de omstandigheden. 'We vragen aan alle aandeelhouders gebruik te maken van de elektronische volmacht en eventuele vragen schriftelijk te stellen', zegt een woordvoerder.

De aanwezigheid op de AV van Telenet is over het algemeen eerder beperkt. Gemiddeld dagen 15 personen op. 99 procent van de uitgebrachte stemmen staat al op voorhand vast. Het bedrijf denkt dat de elektronische volmacht en de schriftelijke vraagstelling dan ook een oplossing bieden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud