Bill Gates verliet Microsoft tijdens onderzoek naar affaire

Melinda en Bill Gates. ©BELGAIMAGE

Toen Bill Gates in 2019 afscheid nam als bestuurder van Microsoft, was de raad van bestuur een onderzoek gestart naar een ongepaste relatie van Gates met een personeelslid. Dat meldt The Wall Street Journal. Gates bevestigt het onderzoek, maar zegt dat het losstaat van zijn afscheid.

Dat Microsoft-oprichter Bill Gates eerder deze maand aankondigde dat hij scheidt van zijn echtgenote, werpt een nieuw licht op zijn afscheid bij de computergigant. Op dat moment liep er namelijk een onderzoek naar een 'ongepaste' liefdesrelatie met een Microsoft-personeelslid, meldt The Wall Street Journal.

Bill Gates stapte op 13 maart 2020 op als bestuurder van Microsoft, drie maanden nadat hij nog was herbenoemd in die functie. Hij stapte tegelijk ook op uit zijn bestuursfunctie bij Berkshire Hathaway, het beleggersvehikel van Warren Buffett.

Epstein

Op dat moment had Melinda French Gates al advocaten in de arm genomen om een punt te zetten achter haar huwelijk met Bill Gates. Volgens The Wall Street Journal was ze bezorgd omdat Gates contact had met de voor seksueel misbruik aangeklaagde Jeffrey Epstein. Hij moest zich daarvoor verantwoorden bij andere bestuurders en zei dat hij alleen met Epstein contact had voor filantropie.

Affaire

Nu blijkt dat de raad van bestuur van Microsoft eind 2019 een brief had gekregen van een medewerkster die beweerde in 2000 een affaire te hebben gehad met Gates. Daarop is een onderzoek geopend. Gates stapte op voor de resultaten van dat onderzoek in de raad van bestuur werden besproken.

Melinda Gates was bezorgd over de contacten van haar man Bill met de voor seksueel misbruik aangeklaagde Jeffrey Epstein.

Microsoft bevestigde het onderzoek naar de affaire, waarvoor een advocatenkantoor werd ingehuurd. Gates bevestigde via zijn woordvoerster eveneens dat er 20 jaar geleden een affaire was, die 'vriendschappelijk eindigde'. Volgens hem heeft die zaak echter niets te maken met zijn afscheid vorig jaar, omdat hij meer tijd wilde besteden aan filantropie.

Met een vermogen van meer dan 43 miljard dollar is de Bill & Melinda Gates Foundation een van de grootste liefdadigheidsinstellingen ter wereld. Beiden kondigden aan dat ze samen hun foundation blijven beheren.

Kantoorromantiek

Ook het huwelijk van Bill Gates en Melinda French Gates begon met kantoorromantiek. Ze leerden elkaar kennen toen Melinda French in 1987 als productmanager aan de slag ging bij Microsoft. Begin mei kondigden ze aan dat ze na 27 jaar scheiden omdat 'ze niet meer geloven dat ze als koppel in de volgende fase van hun leven kunnen groeien.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud