Boeing steekt miljoenen in ruimtereizen van Richard Branson

©VIRGIN

Bransons bedrijf Virgin Galactic, dat 20 miljoen dollar krijgt van de Amerikaanse vliegtuigbouwer, wil volgend jaar de eerste toeristische trips in de ruimte organiseren.

Boeing verwerft met de investering een minderheidsbelang in Virgin Galactic, het ruimtetoerismebedrijf van de Britse miljardair Richard Branson. Eerder dit jaar raakte al bekend dat het beursgenoteerde 'blancochequebedrijf' Social Capital Hedosphia 800 miljoen dollar in het bedrijf stopt in ruil voor een belang van 49 procent. Social Capital is opgericht door Chamath Palihapitiya, een durfkapitalist uit Silicon Valley, en biedt voor Virgin Galactic een shortcut naar de Amerikaanse beurs

De CEO van Virgin Galactic noemde de ontluikende industrie 'een groot schaakbord met talrijke uitdagingen op vlak van engineering en financiering', maar is ervan overtuigd dat de eerste toeristentrips in de ruimte volgend jaar doorgaan. Eind juni had het bedrijf al 603 klanten opgelijst. 

'De samenwerking tussen Boeing en Virgin is bedoeld om de toekomst van menselijke ruimtereizen gestalte te geven', klinkt het. Waarnemers verwachten dat korte ruimtetrips slechts een eerste stap zijn, en dat ruimtetoestellen voor langeafstandsreizen op termijn een alternatief vormen voor vliegtuigen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud