Brouwerij Haacht in clash met Belgisch filmbedrijf

De komedie 'Meant to be' kwam er met de steun van Corsan en het taxshelterregime. ©RV

Een tiental grote klanten van het Belgische filmbedrijf Corsan, waaronder Brouwerij Haacht, hebben beslag laten leggen op de rekeningen van Corsan bij alle Belgische banken. Dat vernam De Tijd. Het advocatenkantoor van de klanten bevestigt de demarche.

Het gaat over klanten die via de taxshelter geld hebben belegd bij het filmbedrijf en die bezorgd zijn omdat de attesten voor het belastingvoordeel uitblijven. Meer dan duizend vrije beroepers, zelfstandigen en kleine en grotere bedrijven hebben de voorbije jaren tientallen miljoenen euro’s geïnvesteerd in de filmprojecten van Corsan.

Paul Breuls, de topman van Corsan, garandeert zijn klanten in een reactie dat een oplossing op komst is. Ook volgens zijn advocaat, Victor Dauginet, zullen de gesprekken met de fiscus, die groen licht moet geven voor de fiscale aftrek, op korte termijn positief aflopen.

Dauginet erkent dat Corsan snel gegroeid is en dat het management niet even snel is mee gegroeid. Meer is er volgens hem niet aan de hand. Hij hekelt wel de rechtsonzekerheid die kan ontstaan door het taxsheltersysteem, omdat de fiscus als ‘derde partij’ het contract tussen een filmbedrijf en zijn klanten in de war kan sturen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud