Corona hindert Batibouw

Batibouw lokte opnieuw minder bezoekers. ©BELGA

Een kwart minder bezoekers heeft de beurs Batibouw bezocht. Volgens de organisatoren zit de coronacrisis daar voor iets tussen.

187.000 bezoekers hebben de voorbije dagen de weg naar Brussels Expo gevonden. Dat is zowat 70.000 man minder dan de editie van 2019, die ook al een achteruitgang met 10 procent kende tegenover 2018. NOchtans was de vernieuwde beurs van dit jaar op koers om beter te doen, melden de organisatoren. 'Maar de invloed van het coronavirus was vooral in het laatste weekend uiteindelijk toch voelbaar' aldus algemeen directeur Frédéric François van beursorganisator FISA.

Batibouw duurde dit jaar nog maar negen dagen, van 29 februari tot en met 8 maart. De twee dagen voorbehouden voor professionele bezoekers, die traditioneel de opening voor het grote publiek voorafgingen, werden geschrapt en vervangen door drie onafhankelijke vakbeurzen die tijdens de beurs plaatsvinden. Meer dan 8 op de 10 in opdracht van FISA bevraagde onderzoekers stelde dat ze de bouwbeurs in hun omgeving zou aanraden. Volgend jaar loopt de beurs van 27 februari tot en met 7 maart.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie