Coucke investeert in showtempel Het Witte Paard

Met de investering breidt Marc Coucke zijn entertainmentactiviteiten verder uit. ©BELGA

Marc Coucke neemt een belang van 49 procent in de showtempel Het Witte Paard in Blankenberge.

‘Het Witte Paard is bijna cultureel erfgoed’, zegt Marc Coucke in een gesprek met Het Nieuwsblad. Het Witte Paard bestaat al sinds 1936 en staat synoniem voor ambiance.

‘Een revuetempel’, zo noemt het bedrijf zichzelf.  ‘Met spectaculaire shows in een ongezien klank- en lichtspel, overgoten met humor, sensationele dans en tijdloze muziek’, staat te lezen op de website.

Voor deze zomer staat onder meer ‘Showtime aan Zee’ op de agenda, met onder meer Jacky Lafon, een vierkoppig showballet van D-Dance Productions en vier ‘internationale acts’.

Het Witte Paard is bijna cultureel erfgoed.
Marc Coucke

Met de investering breidt Coucke zijn entertainmentactiviteiten verder uit. Hij is ook al mede-eigenaar van onder meer Pairi Daiza en voetbalclub Anderecht, en in Durbuy is hij bezig met de uitbouw van hotels, avonturenparken en restaurants.

Ben Van den Keybus en zijn vrouw blijven met 51 procent hoofdaandeelhouder. Met Van den Keybus - ook eigenaar van enkel hotels aan de kust - staat de vierde generatie van de familie aan het roer. Hij leidt het bedrijf sinds 2008.

De zaken draaiden goed, maar het coronavirus gooide roet in het eten. De centen van Coucke zijn dus meer dan welkom. ‘Nu kunnen we de draad opnieuw oppikken en na deze moeilijke periode voor onze sector zullen we zelfs exponentieel kunnen groeien’, aldus Van den Keybus.

Het Witte Paard heeft zich de voorbij jaren ook toegelegd op bedrijfsarrangementen. ‘Wat de VIP-seats in het voetbal zijn, zijn wij in de showwereld’, zei Van den Keybus ooit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud