Advertentie

D'Ieteren bekroond voor instap in TVH Parts

D'Ieteren legde afgelopen zomer 1,17 miljard euro op tafel voor 40 procent van TVH Parts. ©Kristof Vadino

D'Ieteren kaapt met zijn instap in TVH Parts (40%) de hoofdprijs weg op de M&A Awards. Die bekronen de beste Belgische deals en kapitaaloperaties.

Het Nederlandse opleidingsinstituut-uitgever Alex van Groningen reikt de M&A Awards voor de vierde keer uit in ons land. Het doel: fusies en overnames bekronen die tussen oktober 2020 en eind september 2021 beklonken werden. De criteria: de rationale achter de deals, hun complexiteit, de impact voor het bedrijf en voor zijn stakeholders.

De hoofdprijs gaat dit jaar naar D'Ieteren, die in juli voor 1,17 miljard euro de hand legde op 40 procent van de verdeler van onderdelen voor heftrucks, vorkliften en landbouwmachines TVH Parts. De andere genomineerden in die categorie waren de overname van de schrootrecycleerder ELG door de inoxproducent Aperam en die van RTL Belgium door het duo DPG Media-Rossel.

In de categorie Middelgrote deals won Destiny de award. Het cloudbedrijf maakte met drie aan elkaar gelinkte overnames in Zweden en in Denemarken een reuzenstap in Scandinavië.

Milieutechnologie

In de categorie Groeikapitaal haalde de overname van het milieutechnologiebedrijf Desotec door Blackstone - geschatte prijs 800 miljoen euro - het. De investeringsreus nam zijn concurrenten in snelheid door een niet te weigeren bod op tafel te leggen.

De andere genomineerden waren de verkoop van Vlaamse IT-groep ESAS aan het Franse Circet en die van de wereldspeler in kunstgras SLG aan het investeringsfonds Sun.

Ook durfkapitaaltransacties vallen in de prijzen via twee categorieën: technologie en biotech. Daar staken Deliverect en AgomAb Therapeutics erbovenuit. Deliverect maakt software om online bestellingen van horecazaken te beheren, terwijl AgomAb medicijnen ontwikkelt om beschadigd menselijk weefsel te herstellen. Zij haalden in 2021 respectievelijk 54 miljoen en 62 miljoen euro op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud