Advertentie
Advertentie

Degenkolb wint Parijs-Roubaix

©AFP

De Duitser John Degenkolb heeft na Milaan-Sanremozondag nu ook Parijs-Roubaix gewonnen. Hij was de snelste in een sprint met zeven.

De Tsjech Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) werd tweede, Greg Van Avermaet (BMC) mocht net als in de Ronde van Vlaanderen als derde mee het podium op. Met Jens Keukeleire (6e), Yves Lampaert (7e) en Belgisch kampioen Jens Debusschere (9e) eindigden er nog drie Belgen in de top tien.

Op 85 kilometer van de streep moest de jury zondag ingrijpen nadat een deel van het peloton de gesloten slagbomen van een overweg had genegeerd. Een aantal renners wilde in achtervolging op een kopgroep niet wachten en besloot de rails toch over te steken. Niet veel later denderde een trein langs en stapte de rest van de groep weer op de fiets. De jury besloot daarop de eerste grote groep te laten wachten op de achtervolgers. Het voorval deed terugdenken aan Parijs-Roubaix in 2006. Toen stonden Tom Boonen, Alessandro Ballan en Juan Antonio Flecha voor een gesloten overweg in volle finale. Leif Hoste, Peter Van Petegem en Vladimir Gusev negeerden de gesloten slagbomen en werden na de finish gediskwalificeerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud