start-ups

Deminor adviseert start-ups bij aantrekken investeerders

Pierre-Alexis Léonard leidt het team van DUPS, de nieuwe dienst van Deminor. ©Frédéric Pauwels / HUMA

Het adviesbureau Deminor lanceert een nieuwe dienst: DUPS. Het doel: start-ups financieel en juridisch advies geven bij het aantrekken van nieuwe investeerders.

Deminor, dat beleggers en minderheidsaandeelhouders bijstaat, is bij ons vooral bekend van de Fortis- en Arco-dossiers. In dat laatste vertegenwoordigt het juridisch advieskantoor ruim 2.000 boze Arco-coöperanten. Het spande namens hen een rechtszaak aan tegen onder meer de staat en Belfius, als verkoper van Arco-deelbewijzen.

Zopas lanceerde het bureau een spin-off die daar niet aan gelinkt is: het adviseren van start-ups bij kapitaaloperaties. Deminor wil, vanuit zijn kantoren in Brussel en Gent, jonge groeibedrijven bijstaan bij hun waarderingsoefeningen en bij het juridische werk rond dergelijke operaties (het opmaken van aandeelhoudersovereenkomsten, overnamecontracten, deugdelijk bestuur, enzovoort).

Het biedt ook aan jonge ondernemers te ondersteunen in hun onderhandelingen met investeerders. Het is niet de bedoeling zelf mee investeerders te zoeken om vers kapitaal op te halen. 'We willen opkomen voor de belangen van de oprichters van jonge groeibedrijven', luidt het bij DUPS. De laatste vijf jaar adviseerde Deminor al een 15-tal jonge groeibedrijven. Eén daarvan is Isohemp, een producent van duurzame producten voor de bouw- en renovatiesector.

DUPS vraagt als remuneratie 5 procent van het opgehaalde bedrag, maar enkel als een kapitaalronde succesvol wordt afgesloten. Als dat niet het geval is, wordt niets gefactureerd. No success, no pay, luidt het. Het team van DUPS wordt geleid door Pierre-Alexis Léonard, een van de managing partners van Deminor.

Er stroomde nog nooit zoveel geld naar niet-genoteerde Belgische groeiers. Na acht maanden - en ondanks de coronacrisis - is het record van heel 2019 al verpulverd. De teller staat op 748 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud