Advertentie
netto

Een op de drie kmo’s wil komende maanden personeel aanwerven

©Thierry du Bois

Voor het eerst in 15 maanden bereiken de aanwervingsintenties van Belgische kmo’s het niveau van voor de coronacrisis. Dat blijkt uit een rondvraag van de hr-dienstenleverancier SD Worx.

Meer dan 36 procent van de kmo’s is tussen juli en september van plan personeel aan te werven. Ook de ontslagintenties zitten op het niveau van voor de coronacrisis, blijkt uit de driemaandelijkse tewerkstellingsenquête van SD Worx. Bijna 6 procent van de kmo’s plant een ontslag, terwijl dat vorig kwartaal nog een op de tien was. In december 2020 was dat zelfs nog 17,4 procent. Opvallend is dat de helft van de kmo’s die plannen heeft personeel te ontslaan, van plan is dat personeelslid te vervangen.

Verder stelt SD Worx een daling vast van de nood om beroep te doen op ‘tijdelijke werkloosheid vanwege corona’. Het aantal kmo's dat tijdelijke werkloosheid zal inroepen, daalt tot minder dan een op de vijf. Meer dan vier op de tien kmo’s verwachten een stijging van het werkvolume, het hoogste niveau in de jongste tien jaar.

6%
ontslagen
Bijna 6 procent van de kmo’s plant een ontslag, terwijl dat vorig kwartaal nog een op de tien was.

De dalende coronacijfers en vooral de lopende vaccinaties liggen aan de basis van de betere cijfers, zegt Annelies Rottiers, strategisch adviseur kmo bij SD Worx. ‘Hoe groter de kmo, hoe groter ook het optimisme qua werkvolume én de interesse om aan te werven. Bij de grote kmo’s zijn de intenties tot aanwerven dubbel zo hoog als bij de kleinste.' De driemaandelijkse rondvraag werd gevoerd bij 615 Belgische kmo-bedrijfsleiders en personeelsverantwoordelijken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud